industricistern matta.jpg Lärlingskoll rigg.JPG NKS Ventisol och rör.JPG Paddan bildspel.JPG plåtritning IFskolan.JPG Stilstudie i isoleringsarbete EM 2014.jpg Vid riggarna EM Krakow 2014.jpg

GRATTIS - segraren i yrkes-SM 2016 är  André Lövström

2016 års yrkes-SM avgjordes i Malmö efter tre dagars intensiv tävlan. De tre tävlande, André Lövström, Rickie Nyström och Philip af Wetterstedt är kurskamrater och hade en omvittnat, både enligt utomstående observatörer och dem själva, mycket god stämning på tävlingsarenan.

- Vi har alla träffats på utbildningen och skulle inte jag vinna så blir jag glad för Philip eller Rickies skull, sa André till VVSForum före förstaplaceringen.

De tre isoleringsmontörerna är enligt IF-skolans utbildningsledare Robert Öman helt fantastiska killar. Inte bara vad gäller att det som Robert säger "har gåvan" utöver det vanliga när det gäller att färdigställa kvalitetsmässiga isoleringsmontage utan också att de är ödmjuka, roliga, goda människor och kamrater. En stolthet och tillgång för branschen.

- De har gått från nykläckta busiga lärlingar - med gott gry i - till fullfjädrade ansvarsfulla yrkesmontörer, berättar Robert.

GRATTIS säger vi till vinnare och medtävlande och återkommer med fler reportage framöver. Läs även här på Kristianstadbladet om André.

Nytt utbildningskompendium
IF har uppdaterat utbildningskompendiet som vi bland annat använder vid lärlingsutbildningen. 

Nytt är avsnitten om energieffektivisering, ljudisolering och arbetsmiljö. Kompendiet kostar 220 kronor exklusive moms och du beställer  via mejl till kansliet.                                                                 
VVC fungerar bättre med rätt isolering

KTH-student lämnar rapport om värmeförluster i VVC-systemen.

Malin Alros har på uppdrag av IF gjort ett examensarbete där hon undersökt vart energin tar vägen. Hennes rapport visar på att ett välisolerat VVC-system ger sänkta energi- och driftskostnader samt en skönare inomhusmiljö.